Kinderboekentips prentenboek over dieren voor kleuters

In deze blog bespreken we drie prentenboeken over dieren voor kleuters, die geschikt zijn vanaf 3 jaar. De boeken zijn allemaal verkrijgbaar bij Kinderboekenland!

De blaadjesdief - prentenboek over dieren voor kleuters 

Auteur: Alice Hemming

ISBN: 9789048319633

Prentenboek dieren kleuters

Samenvatting

Een ander leuk prentenboek over dieren voor kleuters is, De Blaadjesdief. In het bos woont een kleine eekhoorn die dol is op blaadjes. Hij verzamelt ze allemaal in zijn huisje, maar dan ontdekt hij dat er een ander dier is dat ook blaadjes verzamelt: een grote, sterke beer. De eekhoorn is bang voor de beer, maar hij weet ook dat hij zijn blaadjes niet wil verliezen. Hij bedenkt een slim plan om de beer te slim af te zijn.

Recensie

Dit boek is een vrolijk en spannend verhaal dat kinderen ook aan het lachen zal maken. De eekhoorn is een sympathieke hoofdpersoon en de beer is een grappig tegenspeler. En de illustraties van Alice Hemming zijn kleurrijk en levendig en passen daarom perfect bij het verhaal.

Klik hier om De Blaadjesdief te bestellen.

De verhaaltjesboom - voorleesboek - kleuters

Auteurs: Marianne Busscher & Ron Schröder ISBN: 9789048860760

Verhaaltjesboom kinderboeken dieren kleuters

Samenvatting

Het laatste prentenboek over dieren voor kleuters, is eigenlijk meer een voorleesboek met verhalen. In het bos staat een grote verhaaltjesboom. De boom is vol met verhalen, die verteld worden door de dieren die in het bos wonen. Elke dag komen er nieuwe dieren naar de boom om verhalen te horen. De verhalen zijn spannend, grappig en leerzaam.

Recensie

Dit boek is een verzameling van korte, eenvoudige verhalen voor kinderen. De verhalen zijn allemaal origineel en ze bieden een leuke kijk op de wereld van de dieren. De illustraties van Marianne Busscher zijn kleurrijk en levendig en passen perfect bij de verhalen.

Klik hier om De Verhaaltjesboom te bestellen.

Anansi de spin sterker dan olifant - prentenboek over dieren kleuters

Auteur: Iven Cudogham

ISBN: 9789025773649

Anansi kinderboek dieren  kleuters

Samenvatting

Anansi is een kleine, maar slimme spin die in Afrika woont. Hij is niet zo sterk als de andere dieren in het bos, maar hij weet altijd wel een manier om ze te slim af te zijn. Dus op een dag ziet Anansi een boom vol bananen. Hij wil de bananen graag eten, maar hij kan ze niet bereiken. Hij bedenkt een plan om de bananen te krijgen.

Recensie

Dit boek is een klassieker uit de Afrikaanse volksverhalen. Het verhaal is spannend en leerzaam en leert kinderen dat je ook slim kunt zijn als je niet zo groot of sterk bent. De illustraties van Iven Cudogham zijn kleurrijk en levendig en passen ook perfect bij het verhaal.

Klik hier om Anansi de Spin Sterker dan Olifant te bestellen.

Conclusie 'prentenboek dieren voor kleuters'

Deze drie boeken zijn allemaal een aanrader voor kleuters. En de boeken zijn daarnaast leuk, leerzaam en passen perfect bij de leeftijdsgroep. Tot slot, daarom tot slot nog de aanbeveling op volgorde.

Aanbeveling

  • Als eerste De blaadjesdief is een aanrader voor kleuters die van dieren houden en van spannende verhalen.
  • Ten tweede De verhaaltjesboom is een aanrader voor kleuters die van dieren houden en van originele verhalen.
  • En tot slot, Anansi de spin sterker dan olifant is ook een aanrader voor kleuters die van spannende en leerzame verhalen houden.