Sorteer op
Sorteer op

voorleesboeken voorleesboek kinderen groep 1 2 3 4 5 6 7 8 leuk voorleesboek

Voorleesboeken, samen lekker gezellig lezen.

Met leuke voorleesboeken maak je een begin naar zelfstandig lezen. Lees een verhaal voor en maak het interactief. Of het nou voor het slapen gaan is, of gewoon om gezellig bezig te zijn. Kies een leuk verhaal dat aansluit op de interesse. Op die manier zijn kinderen sneller geïnteresseerd. Of ga voor een leerzaam verhaal. Dan kun je ze meteen nog wat bijbrengen ook.

Voorleesboeken op ieder leesniveau

Voorlezen kan natuurlijk op ieder niveau. Het begint bij de peuters en kleuters, in groep 1 en 2 van de basisschool. En zodra ze in groep 3 al een beetje kunnen lezen, kun je samen gaan lezen. Zo kun je ze een beetje begeleiden naar zelfstandig lezen. 

Wil je liever zoeken op leeftijd en dan pas filteren op het soort boek? Bekijk dan het assortiment op leeftijd. Bijvoorbeeld de pagina met kinderboeken voor kleuters. Of ga uit van in welke groep het kind zit, bijvoorbeeld de pagina met de selectie voor groep 1 of groep 2. Je ziet dan een selectie in een mix van verschillende soort kinderboeken. 

Interactief voorlezen

Voorleesboeken zijn leuke verhalen die ook veel plezier voor jou brengen. En met een goed voorleesverhaal stimuleer je de leesontwikkeling van ieder kind. Maak het interactief en stel tussendoor vragen. Wijs naar de illustraties, of vraag dingen als ´weet jij wat er aan de hand is?´ of ´wat denk jij dat er gaat gebeuren?´. Ten eerste maak je er zo een leuk samen moment van, en ten tweede is dit al goed voor de ontwikkeling en het zelf nadenken over het verhaal. 

Voorleesboeken zijn een opstapje naar zelfstandig leren lezen. Het begint met voorlezen, meelezen en daarna zelf laten lezen. Zo kun je een voorleesboek in de verschillende fasen nog langer gebruiken! Daarom zie je sommige voorleesboeken zie je dan ook terug komen in de categorie zelf lezen. En als het een boek is waar ook veel prenten in staan, komt deze ook wel eens terug in de categorie prentenboek

Bekende kinderboeken om uit voor te lezen

Er zijn veel kinderboeken die geschikt zijn om uit voor te lezen. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal die erg populair zijn. Al jaren populair is bijvoorbeeld Rupsje Nooitgenoeg. Maar ook de avonturen van Boer Boris doen het altijd goed. Deze boeken zijn erg populair onder kleuters, omdat Boer Boris altijd wel een leuk avontuur meemaakt. En deze boeken hebben nog leuke illustraties ook. Of de voorleesboekjes van Bobbi, de vrolijke boekjes voor peuters. Maar kijk gerust onze selectie boeken die geschikt zijn om uit voor te lezen, want er is nog zoveel meer!

Wat is een voorleesboek?

Een voorleesboek is een boek dat speciaal gemaakt is om voorgelezen te worden aan kinderen. Het bevat vaak grote lettertypen, heldere afbeeldingen en eenvoudige tekst, zodat kinderen de verhalen kunnen volgen terwijl ze worden voorgelezen. Voorleesboeken zijn een geweldige manier om kinderen te helpen hun taalvaardigheid te verbeteren, hun vocabulaire uit te breiden en hun liefde voor lezen te stimuleren. 

Ze kunnen ook helpen kinderen hun concentratie en aandacht te verbeteren en hun verbeeldingskracht te stimuleren. Of je nu een ouder bent die je kind voorleest, of een leraar die een klas voorleest, een voorleesboek is een geweldige manier om kinderen in contact te brengen met de wondere wereld van verhalen.

© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel