Sorteer op
 • De filotective - Stine Jensen
  De filotective - Stine Jensen

  Waarom moest Sokrates de gifbeker leegdrinken? Wat deed Mary Wollstonecraft op een schip vol gestolen goud? Waar hadden Wittgenstein en Popper ruzie over? Waarom ging Simone de Beauvoir met haar blote billen op de foto?

  € 16,99
 • Troostfilosofie - Stine Jensen & Marijke Klompmaker
  Troostfilosofie - Stine Jensen & Marijke Klompmaker

  Aan het begin van de lockdown wilden we graag iets doen voor kinderen en ouders die opeens geconfronteerd werden met een nieuwe thuissituatie. Iets wat zou inspireren én troosten.

  € 18,99
 • Samen hier - Oliver Jefferson
  Samen hier - Oliver Jefferson

  Zijn boodschap is universeel: 'Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken.

  € 14,99
 • Alles wat was. Hoe ga je om met afscheid? - Stine Jensen
  Alles wat was. Hoe ga je om met afscheid? - Stine Jensen

  Alles wat was is een prachtig uitgevoerd boek voor jong en oud, met illustraties van Marijke Klompmaker. Stine en zij werkten eerder samen aan Alles wat ik voel. Het grote emotieboek, waar inmiddels ca. 12.000 exemplaren van zijn

  € 18,99
Sorteer op

Kinderboeken over omgaan met emoties

Kinderboeken over omgaan met emoties kunnen een waardevolle hulpmiddel zijn om kinderen te helpen begrijpen en omgaan met hun emoties. Ze kunnen worden gebruikt om kinderen te helpen bij het leren benoemen en uiten van hun emoties, en om ze te leren hoe ze hun emoties op een gezonde manier kunnen beheersen.

Kinderboeken over omgaan met emoties bij kinderen

Sommige kinderboeken over omgaan met emoties , gebruiken verhalen en personages om emoties te illustreren, terwijl andere boeken gebruikmaken van beelden en kleuren om emoties te tonen. Er zijn ook boeken die interactieve elementen bevatten, zoals kaarten of voelboeken, om kinderen te helpen begrijpen hoe emoties voelen.

Leren omgaan met emoties bij kinderen

Een van de belangrijkste voordelen van kinderboeken die gaan over emoties is dat ze kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met emoties. In plaats van dat emoties overweldigend of bedreigend kunnen zijn, kunnen kinderboeken over emoties helpen om emoties te normaliseren en te laten zien dat het normaal is om allerlei soorten emoties te voelen.

Bekijk hier de selectie kinderboeken en andere hulpmiddelen over omgaan met emoties voor kinderen. Of ga terug naar de categorie leerzaam/ educatief, of naar de hoofdpagina.

© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel