Kinderboeken 5 jaar kinderboeken 6 jaar prentenboeken voorleesboeken

Kinderboeken 5 - 6 jaar, bekijk onze selectie!

Kinderen zitten op deze leeftijd meestal in groep 2 en maken of maken de start in groep 3. Op deze leeftijd worden de Prentenboeken en voorleesverhalen wat moeilijker, omdat kinderen op deze leeftijd al wat meer verbanden kunnen leggen tussen het verhaal en de illustraties. Daarom is het extra leuk om het voorlezen interactief te maken! Je kunt vragen stellen of samen lachen om een grappig verhaal.

En in groep 3 wordt natuurlijk de start gemaakt naar het zelfstandig leren lezen. De eerste woorden leren en simpele korte verhalen lezen. Volgens het AVI leesniveau is dit AVI Start.

De prentenboeken die je eerst voorleest, kun je later gebruiken om zelf te laten lezen. En door mee te lezen, gaat de leesontwikkeling nog een stukje sneller. Kijk bij het kiezen van een geschikt boek ook altijd naar het leesniveau en interesses van het kind. Zo laat je ze lezen op een passend leesniveau en een onderwerp dat aanspreekt. Zo maak je lezen dus extra leuk!

Bekijk hieronder de collectie van kinderboeken om zelf te lezen, voorleesverhalen en prentenboeken die geschikt zijn voor de leeftijd vanaf 5 jaar of 6 jaar (en ouder).

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel