Kinderboeken 3 jaar 4 jaar prentenboeken voorleesboeken voorleesverhalen

Kinderboeken, prentenboeken en voorleesboeken geschikt voor de leeftijd 3 jaar en 4 jaar.

In deze fase maken kinderen zich klaar voor de start op de basisschool. Kinderen gaan op 4 jarige leeftijd naar groep 1. Dit is dan ook de leeftijd tussen peuter en kleuter.

Voorleesboeken en prentenboeken voor 3 en 4 jaar

Dit is de fase waarin kinderen graag worden voorgelezen. Het begint met korte verhaaltjes voor het slapen gaan met leuke illustraties, vooral uit prentenboeken. Door het luisteren naar het verhaal en het kijken naar de illustraties beginnen kinderen heel langzaam te begrijpen dat er letters zijn die iets uiteindelijk woorden worden. Lezen is er nog niet bij maar voorlezen stimuleert de fantasie en natuurlijk voor het slapen gaan is het een rustmoment om daarna lekker te gaan slapen. En luisterboeken met geluiden of met een prentenboek met cd, kunnen ze zich ook zelf gaan vermaken!

Onze selectie kinderboeken voor 3 en 4 jaar

Bekijk hieronder onze selectie kinderboeken die passen bij de leeftijd van 3 jaar of 4 jaar. Filter op onderwerp of soort (prentenboek of voorleesverhaal) om nog specifieker te zoeken. Sommige kinderboeken die je in deze selectie ziet zijn ook geschikt om later zelf te gaan lezen, zo heb je er extra lang plezier van!

 

Sorteer op
Sorteer op
© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel