baby en peuterboekjes flapjesboek babyboek peuter voorleesboek

Babyboekjes en peuter boekjes

Voor leuke en didactische prentenboeken voor je baby of peuter kun je terecht bij Kinderboekenland. Wij hebben een leuk assortiment aan babyboekjes met leuke verhalen en mooie plaatjes. En natuurlijk ook peuter boekjes voor als ze net wat groter zijn. Wanneer je net een kleine bent, is er niets fijner dan in slaap vallen met een mooi verhaal. Een goed babyboekje of peuter boekje kan hierbij helpen. 

Wat zijn babyboekjes?

De term 'babyboek' wordt gebruikt voor een boekje dat is bedoeld om door te bladeren met een baby of kleuter. Babyboekjes zijn vaak gemaakt van stevig karton en bevatten veel kleurenfoto's en/of plaatjes. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een geluidenboek of een flapjesboek met leuke flapjes om om te slaan.

Babyboekjes zijn bedoeld om de aandacht van een baby te trekken en hen te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden. Ook kunnen ze helpen bij het aanleren van eerste woordjes. Peuter boekjes zijn vaak iets groter dan babyboekjes en bevatten meer tekst en complexere illustraties.

De verschillende soorten babyboekjes en peuter boekjes

De babyboekjes zijn meestal bedoeld voor kinderen van 0-2 jaar. Het zijn kleine boekjes met veel plaatjes en weinig tekst. Deze boekjes zijn vaak stevig genoeg om door te knuffelen of mee naar buiten te nemen.

Peuterboekjes zijn er voor kinderen van 2-4 jaar. Het zijn grotere boeken met meer pagina's en soms ook met pop-ups of andere verrassende elementen. Ze bevatten wat meer tekst, maar nog steeds met veel plaatjes erbij, want dat vinden peuters fijn. Peuterboekjes helpen bij het ontwikkelen van taalvaardigheden en begrippen als tijd en ruimte.

Wat zijn baby en peuter boekjes?

Babyboekjes zijn kleine boekjes die speciaal voor baby's en peuters gemaakt zijn. Ze bevatten eenvoudige verhalen, rijmpjes en liedjes die geschikt zijn voor deze leeftijdsgroep. Peuterboekjes zijn iets groter en bevatten meer tekst dan babyboekjes. Ook de verhalen in peuterboekjes zijn wat complexer.

Hoe kies ik het juiste boekje voor mijn kind?

De juiste leeftijd: Voor baby's kun je kiezen voor boekjes met grote plaatjes en veel kleur. Dit soort boekjes stimuleert de visuele ontwikkeling van je kind. Wanneer je kind eenmaal wat ouder is, kan het meer aan en wordt het aanbevolen om boekjes te kiezen met meer tekst. Op die manier ontwikkelt je kind ook zijn taalvaardigheid.

Interesses: Kijk ook naar de interesses van je kind. Is hij of zij dol op dieren? Dan is er vast wel een leuk boekje over te vinden. Of houdt je kind ervan om alles in huis te verkennen? In dat geval is er misschien wel een educatief prentenboek dat perfect bij hem of haar past.

Prentenboek of verhaaltje? Een prentenboek met weinig tekst is vaak geschikter voor de allerkleinsten. Zo leren ze sneller om beeld en tekst met elkaar in verband te bre

Welke boekjes zijn geschikt voor welke leeftijd?

Als je net een baby hebt gekregen, is het natuurlijk heel leuk om voor je kleintje boekjes aan te schaffen. Maar natuurlijk ook als kraamcadeau! Wat is het verschil in de boekjes?

- Boekjes met veel plaatjes en weinig tekst zijn geschikt voor baby's van 0-6 maanden. Het is fijn als de plaatjes contrasterend zijn, zodat je baby ze goed kan zien.

- Vanaf 6 maanden kunnen baby's steeds meer interesse tonen in boekjes met wat meer tekst. Kies dan boekjes met korte, eenvoudige zinnen die bij de plaatjes passen. De boeken van Eric Carle over Rupsje Nooitgenoeg zijn al jaren populair. En ze zijn er ook in voelboekjes.

- Vanaf ongeveer 9 maanden kunnen baby's ook beginnen met dichtregels of versjes uit prentenboekjes leren. Kies dan boekjes met rijmpjes of rijmende woorden. Of kies leuke geluidenboekjes voor de eerste kennismaking met geluid en muziek!

- Vanaf 1 jaar kunnen kinderen steeds beter begrijpen waar het over gaat. Kies bijvoorbeeld boekjes uit de reeks van Bobbi, Kikker

Bekijk hieronder het assortiment babyboekjes of boekjes voor dreumes/peuter en haal de leukste boekjes in huis! Of zoek verder via de links hieronder of de zoekbalk bovenaan de pagina. Je kunt de korte omschrijving lezen en gelijk bestellen, of op de afbeelding en titel klikken om nog meer te lezen.

 

Sorteer op
per pagina
 • TIP!

  Wat zit er in je buik, mama? - Sam Lloyd
  Wat zit er in je buik, mama? - Sam Lloyd

  Er zit iets in mama’s buik, maar ik weet niet wat het is.
  Is het een aap, is het een paard of is het misschien een inktvis? Kijk snel onder de flappen!

  € 12,50
 • Welterusten allemaal - Chris Haughton
  Welterusten allemaal - Chris Haughton

  'Welterusten allemaal' is een prachtig prentenboek van Chris Haughton, bekend van 'Mama kwijt' (Prentenboek van het Jaar 2012). Deze uitgave is gemaakt van stevig karton.

  € 14,99
 • Kraamcadeau tip!

  Baby - Jimmy Fallon eerste woordjes boek
  Baby - Jimmy Fallon eerste woordjes boek

  Baby is het derde humoristische eerste woordjes-boek van de beroemde komiek Jimmy Fallon, geillustreerd door Miguel Ordez. Deze New York Times-bestsellerserie is het perfecte kraamcadeau.

  € 12,99
 • flapjesboek

  Dieren 1-2-3 telboek en prentenboek
  Dieren 1-2-3 telboek en prentenboek

  De bijzondere illustraties van Jonny Lambert brengen elk dier tot leven. Ontdek de cijfers van één tot tien, samen met de dieren in Dieren 1-2-3.

  € 10,00
 • Welterusten lieve bobbi - met knuffeldoek
  Welterusten lieve bobbi - met knuffeldoek

  Welterusten, lieve Bobbi is het ideale boekje om voor te lezen voor het slapen gaan. Met het Bobbi-knuffeldoekje kan ieder kind voortaan niet wachten om naar bed te gaan.

  € 16,99
 • Een verrassing voor Kikker - Max Velthuijs
  Een verrassing voor Kikker - Max Velthuijs

  Rat komt terug van een verre reis. Hij heeft een cadeautje meegenomen voor Kikker. Het lijkt net een ui…‘Kan ik het eten?’ vraagt Kikker. ‘Nee,’ zegt Rat, ‘het is een bol. ‘Als je hem nu in de grond stopt, krijg je in het voorjaar

  € 14,99
 • Het vrolijke stadsdieren flapjesboek
  Het vrolijke stadsdieren flapjesboek

  Dikke duif en de andere dieren gaan op ontdekking in de stad. Ga jij met ze mee? In dit vrolijke flapjesboek leren kinderen spelenderwijs hun eigen omgeving en de verschillende stadsdieren kennen.

  € 9,50
 • Kikker en Eend - Max Velthuijs
  Kikker en Eend - Max Velthuijs

  Een verhaaltje over Kikker voor de allerkleinsten. Kikker en Eend spelen de hele dag samen. Ze willen altijd vrienden blijven.

  € 5,99
 • Gonnie - Olivier Dunrea
  Gonnie - Olivier Dunrea

  ‘Gonnie’ is het eerste deeltje in de mateloos populaire serie over het kleine gansje Gonnie en al haar vriendjes. Elk boekje in de serie voor peuters is een verhaaltje dat heel dicht bij de beleving van peuters staat.

  € 10,99
 • Wiebelende olifanten - Felicity Brooks
  Wiebelende olifanten - Felicity Brooks

  Kleine Olifant leert blaadjes plukken, water spuiten en loopt door het bos voor hij zich bij de rest van de olifantenfamilie voegt. Speels, interactief boekje om samen met heel kleine kinderen te lezen.

  € 8,99
 • Het grote voorleesboek van Ukkepuk - Marianne Busser, Ron Schröder
  Het grote voorleesboek van Ukkepuk - Marianne Busser, Ron Schröder

  Het grote voorleesboek van Ukkepuk staat vol grappige en herkenbare versjes over de eerste levensjaren van een kind. Met kleurrijke illustraties van Anet van de Vorst.

  € 20,99
 • Roodkapje en de boze wolf - Xavier Deneux
  Roodkapje en de boze wolf - Xavier Deneux

  Er was eens een meisje dat voor haar verjaardag
  een rood jasje met een kap kreeg.
  Ze vond het jasje zo mooi dat ze het altijd droeg.
  Sinds die dag noemde iedereen haar Roodkapje.

  € 13,99
 • Mini prentenboek

  De kleine walvis (mini prentenboek) - Benji Davies
  De kleine walvis (mini prentenboek) - Benji Davies

  Mini-uitgave van De kleine walvis (Prentenboek van het Jaar 2017) van schrijver-illustrator Benji Davies, voor een kleine prijs. Een hartverwarmend prentenboek over vriendschap voor jong en oud!

  € 7,50
 • Mijn diertjes geluidenboek en voelboek - Marion Billet
  Mijn diertjes geluidenboek en voelboek - Marion Billet

  Mijn diertjes geluidenboek en voelboek - Marion BilletJonge kinderen verkennen de wereld met hun zintuigen. In dit bijzondere boekje kunnen ze de dieren en objecten niet alleen zien én horen, maar ook voelen! Een boekje dat de…

  € 15,95
 • Kikker is jarig - Max Velthuis
  Kikker is jarig - Max Velthuis

  Een bijzondere dag die hij graag viert met zijn vriendjes! Kikker wordt wakker. Hij is vandaag jarig! Daarom gaat hij al zijn vriendjes uitnodigen voor een feestje... Maar komen ze wel?

  € 5,99
Sorteer op
per pagina
© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel