baby en peuterboekjes flapjesboek babyboek peuter voorleesboek

Babyboekjes en peuter boekjes

Voor leuke en didactische prentenboeken voor je baby of peuter kun je terecht bij Kinderboekenland. Wij hebben een leuk assortiment aan babyboekjes met leuke verhalen en mooie plaatjes. En natuurlijk ook peuter boekjes voor als ze net wat groter zijn. Wanneer je net een kleine bent, is er niets fijner dan in slaap vallen met een mooi verhaal. Een goed babyboekje of peuter boekje kan hierbij helpen. 

Wat zijn babyboekjes?

De term 'babyboek' wordt gebruikt voor een boekje dat is bedoeld om door te bladeren met een baby of kleuter. Babyboekjes zijn vaak gemaakt van stevig karton en bevatten veel kleurenfoto's en/of plaatjes. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een geluidenboek of een flapjesboek met leuke flapjes om om te slaan.

Babyboekjes zijn bedoeld om de aandacht van een baby te trekken en hen te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden. Ook kunnen ze helpen bij het aanleren van eerste woordjes. Peuter boekjes zijn vaak iets groter dan babyboekjes en bevatten meer tekst en complexere illustraties.

De verschillende soorten babyboekjes en peuter boekjes

De babyboekjes zijn meestal bedoeld voor kinderen van 0-2 jaar. Het zijn kleine boekjes met veel plaatjes en weinig tekst. Deze boekjes zijn vaak stevig genoeg om door te knuffelen of mee naar buiten te nemen.

Peuterboekjes zijn er voor kinderen van 2-4 jaar. Het zijn grotere boeken met meer pagina's en soms ook met pop-ups of andere verrassende elementen. Ze bevatten wat meer tekst, maar nog steeds met veel plaatjes erbij, want dat vinden peuters fijn. Peuterboekjes helpen bij het ontwikkelen van taalvaardigheden en begrippen als tijd en ruimte.

Wat zijn baby en peuter boekjes?

Babyboekjes zijn kleine boekjes die speciaal voor baby's en peuters gemaakt zijn. Ze bevatten eenvoudige verhalen, rijmpjes en liedjes die geschikt zijn voor deze leeftijdsgroep. Peuterboekjes zijn iets groter en bevatten meer tekst dan babyboekjes. Ook de verhalen in peuterboekjes zijn wat complexer.

Hoe kies ik het juiste boekje voor mijn kind?

De juiste leeftijd: Voor baby's kun je kiezen voor boekjes met grote plaatjes en veel kleur. Dit soort boekjes stimuleert de visuele ontwikkeling van je kind. Wanneer je kind eenmaal wat ouder is, kan het meer aan en wordt het aanbevolen om boekjes te kiezen met meer tekst. Op die manier ontwikkelt je kind ook zijn taalvaardigheid.

Interesses: Kijk ook naar de interesses van je kind. Is hij of zij dol op dieren? Dan is er vast wel een leuk boekje over te vinden. Of houdt je kind ervan om alles in huis te verkennen? In dat geval is er misschien wel een educatief prentenboek dat perfect bij hem of haar past.

Prentenboek of verhaaltje? Een prentenboek met weinig tekst is vaak geschikter voor de allerkleinsten. Zo leren ze sneller om beeld en tekst met elkaar in verband te bre

Welke boekjes zijn geschikt voor welke leeftijd?

Als je net een baby hebt gekregen, is het natuurlijk heel leuk om voor je kleintje boekjes aan te schaffen. Maar natuurlijk ook als kraamcadeau! Wat is het verschil in de boekjes?

- Boekjes met veel plaatjes en weinig tekst zijn geschikt voor baby's van 0-6 maanden. Het is fijn als de plaatjes contrasterend zijn, zodat je baby ze goed kan zien.

- Vanaf 6 maanden kunnen baby's steeds meer interesse tonen in boekjes met wat meer tekst. Kies dan boekjes met korte, eenvoudige zinnen die bij de plaatjes passen. De boeken van Eric Carle over Rupsje Nooitgenoeg zijn al jaren populair. En ze zijn er ook in voelboekjes.

- Vanaf ongeveer 9 maanden kunnen baby's ook beginnen met dichtregels of versjes uit prentenboekjes leren. Kies dan boekjes met rijmpjes of rijmende woorden. Of kies leuke geluidenboekjes voor de eerste kennismaking met geluid en muziek!

- Vanaf 1 jaar kunnen kinderen steeds beter begrijpen waar het over gaat. Kies bijvoorbeeld boekjes uit de reeks van Bobbi, Kikker

Bekijk hieronder het assortiment babyboekjes of boekjes voor dreumes/peuter en haal de leukste boekjes in huis! Of zoek verder via de links hieronder of de zoekbalk bovenaan de pagina. Je kunt de korte omschrijving lezen en gelijk bestellen, of op de afbeelding en titel klikken om nog meer te lezen.

 

Sorteer op
per pagina
 • Mijn diertjes geluidenboek en voelboek - Marion Billet
  Mijn diertjes geluidenboek en voelboek - Marion Billet

  Mijn diertjes geluidenboek en voelboek - Marion BilletJonge kinderen verkennen de wereld met hun zintuigen. In dit bijzondere boekje kunnen ze de dieren en objecten niet alleen zien én horen, maar ook voelen! Een boekje dat de…

  € 15,95
 • Kikker is jarig - Max Velthuis
  Kikker is jarig - Max Velthuis

  Een bijzondere dag die hij graag viert met zijn vriendjes! Kikker wordt wakker. Hij is vandaag jarig! Daarom gaat hij al zijn vriendjes uitnodigen voor een feestje... Maar komen ze wel?

  € 5,99
 • De drie biggetjes - Xavier Deneux
  De drie biggetjes - Xavier Deneux

  Er waren eens drie roze, ronde biggetjes.
  Op een dag vonden ze zichzelf oud genoeg om alleen te
  gaan wonen. De biggetjes verlieten het huis van hun ouders.

  € 13,99
 • Een groot drama met kleine lama - Anne Taube & Eefje Kuijl
  Een groot drama met kleine lama - Anne Taube & Eefje Kuijl

  Ook een kleine lama heeft weleens helemaal geen zin! Wie kan deze lama weer opvrolijken? Karton boekje voor de leeftijd 2+

  € 9,99
 • Bobbi in de zomer - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas
  Bobbi in de zomer - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas

  In de zomer is er van alles te beleven! Bobbi speelt in het zwembadje in de tuin, smult van ijsjes en heerlijke verse aardbeien en gaat met zijn familie naar het strand. Een feest van herkenning voor peuters, kleuters en ouders!

  € 8,99
 • Bobbi gaat voetballen - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas
  Bobbi gaat voetballen - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas

  Mama zegt: 'Kom kijken, Bobbi!
  er is voetbal op tv.'
  Bobbi vindt dat heel gezellig
  'Hoi!', roept hij, 'dan kijk ik mee.'

  € 8,99
 • Bobbi wordt grote broer - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas
  Bobbi wordt grote broer - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas

  In 'Bobbi wordt grote broer' krijgt het kleine beertje een broertje of zusje. Spannend, zo’n baby erbij! Bobbi helpt bij alle voorbereidingen en wordt gelukkig zelf ook niet vergeten als de baby er is.

  € 8,99
 • Eet smakelijk, lieve Bobbi - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas
  Eet smakelijk, lieve Bobbi - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas

  Hé, wat doen die olifanten?
  Bobbi roept: ,,Ze gaan in bad.’’
  Kijk, die slurf spuit heel veel water.
  Pas op, Bobbi, je wordt nat!

  € 8,99
 • Bobbi naar de dierentuin - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas
  Bobbi naar de dierentuin - Ingeborg Bijlsma & Monica Maas

  Hé, wat doen die olifanten?
  Bobbi roept: ,,Ze gaan in bad.’’
  Kijk, die slurf spuit heel veel water.
  Pas op, Bobbi, je wordt nat!

  € 8,99
 • met flapjes!

  Rupsje nooitgenoeg (grote kartoneditie) - Eric Carle
  Rupsje nooitgenoeg (grote kartoneditie) - Eric Carle

  Rupsje Nooitgenoeg kruipt als een klein rupsje uit zijn ei. Hij heeft honger, dus begint hij met eten, maar hij blijft daar maar mee doorgaan. Hij eet zich door allerlei eten heen, tot hij een hele grote dikke rups is.

  € 15,99
 • Dikkie dik babyboekje!

  Dikkie Dik Kiekeboek - Jet Boeke
  Dikkie Dik Kiekeboek - Jet Boeke

  Dikkie Dik Kiekeboek voor de allerkleinsten! Een prachtig verzorgd babyboekje dat weer een stapje verder gaat dan de reeds zo bekende knisperboekjes. Dit stevige stoffen boekje bevat flapjes die een knispergeluid maken.

  € 13,99
 • Kraamcadeau tip voor vaders!

  Papa - Jimmy Fallon eerste woordjes boek
  Papa - Jimmy Fallon eerste woordjes boek

  Iedereen weet dat vaders een geheime campagne voeren om ervoor te zorgen dat het eerste woord van hun kind ‘papa’ is. Maar lukt het ook? De beroemde komiek Jimmy Fallon helpt vaders bij hun missie!

  € 12,99
 • Kraamcadeau tip!

  Mama - Jimmy Fallon eerste woordjes boek
  Mama - Jimmy Fallon eerste woordjes boek

  Mama is een humoristisch ‘eerste woordjes’-boek van de beroemde komiek Jimmy Fallon, geïllustreerd door Miguel Ordóñez. Deze New York Times-bestseller is het perfecte moederdagcadeau of kraamcadeau.

  De meeste dreumesen blij

  € 12,99
 • Voelboek

  Rupsje Nooitgenoeg voelboek - Eric Carle
  Rupsje Nooitgenoeg voelboek - Eric Carle

  De wereld van Eric Carle met al zijn kleuren en vormen spreekt ook tot de verbeelding van heel jonge kinderen. Met dit prachtige voelboek kunnen peutertjes vanaf 18 maanden al kennis maken met deze kleurrijke wereld.

  € 13,99
 • Pippa in de jungle (geluidenboekje)
  Pippa in de jungle (geluidenboekje)

  Pippa het papegaaiduikertje vaart vandaag door de jungle. Ze springt aan land om een vlinder te bewonderen, maar raakt zo haar bootje kwijt. De aap, de olifant, de toekan ... niemand heeft Pippa's boot voorbij zien varen. Of toch?

  € 18,95
Sorteer op
per pagina
© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel