Retourtermijn / herroepingsrecht

Niet tevreden over je bestelling? Je kunt binnen 14 dagen zonder opgave van redenen je bestelling annuleren. Na annulering heb je 14 dagen de tijd om je bestelling terug te sturen.

Hieronder kun je een toelichting vinden op ons retourproces. Dit is een vereenvoudigde weergave van het herroepingsrecht in artikel 6 van de algemene voorwaarden die van toepassing zijn. 

Vragen over retourneren? Mail ons of stuur een WhatsApp.

Retourproces

 • Annuleer binnen 14 dagen na ontvangst via onze retourportalJe kunt dan ook gelijk een retourlabel aanmaken en de kosten voor de retourzending afrekenen via o.a. iDeal, Visa, Mastercard, Google Pay en Apple Pay.
 • Stuur binnen 14 dagen na annulering je bestelling terug.
 • Gebruik je onze retourportal? Vul dan je oorspronkelijke Track & Trace code en postcode in. Zoek je bestelling op en klik op retourneren. Vul het digitale formulier in en maak een eenvoudig een retourlabel aan en reken af via o.a. iDeal.
 • Je kunt kiezen voor een digitale verzendlabel zonder te hoeven printen. De medewerker op de PostNL-locatie kan deze printen nadat je de barcode laat scannen, vanaf een telefoon.
 • Print je het label zelf uit? Plak dan het verzendlabel op de doos en laat deze scannen bij een PostNL pakketpunt.
 • De kosten voor retourzending zijn € 4,15 voor een brievenbuspakketje en € 6,95 voor een pakket (via onze retourportal, PostNL tarief geldig per 1-1-2023).
 • Stuur je het pakket via een andere aanbieder of zelf via PostNL, dan kunnen deze kosten anders zijn.

  Het retour postadres is:

  Kinderboekenland
  Postbus 442
  2130AK Hoofddorp
   
 • Na ontvangst van je retour beoordelen we de terugzending (*zie paragraaf 'beoordeling retour')
 • Is alles oke? Dan krijg je binnen 14 dagen na annulering, en nadat wij deze in goede orde hebben ontvangen, het bedrag inclusief de verzendkosten die je aan hebt moeten betalen om het pakket van ons naar jou te krijgen terug (**zie paragraaf terugbetaling).

*Beoordeling retour

Binnen de retourtermijn krijg je de tijd om te beoordelen of je het product wilt houden. Je kunt het product beoordelen zoals je dat in een winkel ook zou doen. We verwachten natuurlijk wel dat je zorgvuldig met je bestelling omgaat. Nadat we je producten retour hebben ontvangen controleren we of het product onbeschadigd is. Het gaat om beschadigingen die zijn ontstaan door  onzorgvuldigheid. Is je bestelling beschadigd geleverd door toedoen van de vervoerder? Stuur ons dan zo snel mogelijk na ontvangst  een e-mail via info@kinderboekenland.nl   

Wij controleren onder andere op: beschadigingen, krassen, vlekken, ezelsoren, aantekeningen enzovoort. Als wij tot de conclusie komen dat er sprake is van zo'n soort beschadiging door onzorgvuldigheid, zullen we je hierover informeren. Het kan zijn dat je niet het volledig aankoopbedrag terug krijgt (bekijk de paragraaf met betrekking tot terugbetaling). Dit beoordelen we per geval en we laten je dit per e-mail weten. 


**Terugbetaling

Na de beoordeling van je retour ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Als uit de beoordeling van je retour geen beschadigingen door onzorgvuldigheid zijn vastgesteld, maken wij uiterlijk binnen 14 dagen (berekend vanaf je verzoek tot annulering en ontvangst door ons) het aankoopbedrag inclusief de kosten voor het verzenden van ons naar jou over. Dit bedrag ontvang je terug op dezelfde manier als de oorspronkelijke betaling. Heb je de betaling bijvoorbeeld met iDeal gedaan, dan krijg je het bedrag op je bankrekening teruggestort. Heb je bijvoorbeeld de betaling met een Creditcard uitgevoerd, dan wordt deze op je Creditcard teruggeboekt.

Afhankelijk van je bank/betaaldienstverlener kan het na de terugbetaling nog 1 a 3 dagen duren voordat het geld op je rekening staat. De kosten voor het retour zenden van je bestelling van jou naar ons, zijn voor je eigen rekening.

Mocht uit de na onze beoordeling blijken dat het product is beschadigd door onzorgvuldigheid (zoals eerder omschreven), dan laten we je dat per e-mail weten. Je krijgt dan maximaal het verschil terug tussen de verkoopprijs en de inkoopprijs, en de verzendkosten die zijn gemaakt voor het versturen van je pakket van ons naar jou. Ook dan zijn de kosten voor het retour zenden van je bestelling voor je eigen rekening. 

 

© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel