Bekende schrijvers van Kinderboeken. Er zijn een aantal kinderboeken schrijvers razend populair in Nederland. Meestal hebben ze dan ook al veel boeken geschreven. We hebben een aantal bekende schrijvers van kinderboeken uitgelicht. Met een kinderboek van een bekende schrijver, weet je zeker dat het kinderen aanspreekt, want er zijn er vaak al heel veel van verkocht.

Carry Slee

In 1989 kwam haar eerste kinderboek uit. En haar kinderboeken blijven al jaren populair. Bekende kinderboeken als Spijt! Timboektoe en Afblijven! Ze is de laatste jaren vooral bekend met haar Juf Braaksel kinderboeken. 

Bekijk hier het assortiment Carry Slee kinderboeken.

Paul van Loon

Bekende kinderboeken schrijver Paul van Loon kwam met zijn eerste kinderboek in 1983. Hij schrijft vooral veel griezelverhalen en is daarnaast ook muzikant. Zijn bekende kinderboekenreeksen zijn onder andere Dolfje Weerwolfje, De Griezelbus, Foeksia de miniheks en Raveleijn. Paul van Loon valt regelmatig in de prijzen bij onder andere de Nederlandse kinderjury.

Bekijk hier het assortiment Paul van Loon kinderboeken.

Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt is wel de bekendste schrijfster van kinderboeken. Al in jaren 50 / 60 begon zijn met onder andere het schrijven televisieseries, zoals Ja zuster, nee zuster! Bekende kinderboeken van Annie M.G. Schmidt zijn onder andere: Abeltje, Jip & Janneke, Pluk van de Petteflet, Floddertje, Otje en nog veel meer.

Bekijk hier het assortiment kinderboeken van Annie M.G. Schmidt.

Jochem Myjer

Jochem Myjer is naast cabaretier ook schrijver van kinderboeken. In 2015 kwam zijn eerste kinderboek De Gorgels uit met een aantal nieuwe reeksen in de jaren daarna. En ook zijn er taal oefenspelletjes met De Gorgels!

Bekijk hier het assortiment kinderboeken van Jochem Myjer

Roald Dahl

Roald Dahl komt uit Wales (Verenigd Koninkrijk). Hij heeft veel bekende kinderboeken geschreven die ook zijn verfilmd. In 1943 kwam zijn eerste boek De Gremlins uit. En daarna volgde er nog veel meer populaire kinderboeken. De bekendste kinderboeken in Nederland zijn: De Grote Vriendelijke Reus (De GVR), Sjakie en de chocoladefabriek en Mathilde.

Bekijk hier het assortiment kinderboeken van Roald Dahl

© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel