Prentenboeken prentenboek kinderen kinderboek kinderboek kopen

Prentenboeken met de mooiste illustraties.

Prentenboeken kopen met de mooiste illustraties? Wij hebben een leuke mix van grappige, leuke en mooie prentenboeken. 

Wat is een prentenboek?

Een prentenboek is een kinderboek met vooral veel illustraties. Dat zijn de prenten. Het boek bestaat vaak uit korte zinnen per bladzijde. Deze zinnen vertellen het verhaal. De illustraties hebben vaak veel details. En sommige zijn net een kunst werk.

Je kunt een prentenboek als voorleesboek gebruiken. Maar ook gewoon om naar de illustraties te laten kijken. En vaak is een goed prentenboek nog leerzaam ook. Want vaak kunnen kinderen iets leren van het verhaal. Bijvoorbeeld over zelfverzekerdheid of op het potje gaan. En je kunt een verhaal vertellen voor het slapen gaan. Met een verhaal waaruit blijkt dat er geen monsters onder het bed zitten. En er zijn tenslotte ook boeken met leuke flapjes. Zo kunnen kinderen raden wat er onder de flapjes zit. 

Wil je een boek dat lang mee gaat? Er zijn ook prentenboeken van karton, oftewel een kartonboek. Dit zijn stevige kartonnen boekjes. Deze kunnen dus vooral op jonge leeftijd oneindig gebruikt worden. Zo heb je dus niet snel een ezelsoor. 

Ook leuk voor volwassenen!

Als je geluk hebt zijn veel van de korte verhalen nog leuk voor volwassenen ook. Vooral als er een verborgen boodschap in. Het leukste is het verhaal aansluit op de volwassen wereld. Kinderen hebben dat soms helemaal niet door. Dan kun jij stiekem ook nog gniffelen om het verhaal. 

Hieronder zie je ons assortiment prentenboeken. Wil je liever zoeken op leeftijd of op leesniveau? Ga dan naar de pagina´s waarop je een mix ziet van kinderboeken die geschikt zijn voor bepaalde leeftijden of leesniveau.

Bekijk bijvoorbeeld eens de categorie: kinderboeken voor 2-3 jaar. 3-4 jaar, 5-6 jaar. Je kunt ook zoeken via groep 1, groep 2 of groep 3. Hieronder zie je het assortiment prentenboeken die je bij ons kunt bestellen. 

Sorteer op
Sorteer op
© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel