Kinderboeken voor groep 5

Kinderboeken voor groep 5 voor begrijpend lezen. De leeftijd in groep 5 is 8 - 9 jaar. In groep 5 gaan kinderen nog een stapje verder in het begrijpend lezen. Ze lezen het verhaal, en kunnen conclusies trekken uit een verhaal. En kinderen gaan vanaf die leeftijd steeds verder op onderzoek uit om antwoorden te vinden op vragen. Kinderboeken voor groep 5 kunnen ook steeds leerzamer worden, denk bijvoorbeeld aan een boek over wetenschap of de ruimte. Hoe werken bepaalde dingen? Waar een klein kind nog vraagt waarom zonder het antwoord te begrijpen, gaan kinderen op deze leeftijd steeds meer zelf op zoek.

Welk leesniveau hoort bij kinderboeken voor groep 5? 

AVI (Analyse van Individualiseringsvormen) is bedacht om een inschatting te maken van het leesniveau. Neem het niet te strikt, want ieder kind zit op een ander leesniveau. Er is een overlap met de kinderboeken van groep 4, maar uiteindelijk ook met groep 6, dus je kunt daar ook tussen kijken. En kijk vooral naar wat kinderen interesseert en of ze zelf te porren zijn voor een wat makkelijk of juist wat moeilijker verhaal. Welke hobbies hebben ze, en is er een kinderboek wat hier op aansluit? Denk bijvoorbeeld aan kinderboeken over paarden of kinderboeken over voetbal. 

  • AVI M4 = eerste periode groep 5
  • AVI E5 = eind groep 5

Bekijk de selectie kinderboeken die geschikt zijn voor groep 5!

Bekijk ons assortiment kinderboeken dat past bij kinderen van groep 5. We hebben de boeken al een beetje gemixt met boeken uit groep 4 en groep 6. Kijk of er boeken zijn die aansluiten bij de interesses of hobbies. Zo maak je het lezen nog aantrekkelijker! 

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Waarom Kinderboekenland?

Webwinkelkeur Kinderboekenland

Wij zijn aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur. 

Over Kinderboekenland

Een webshop vol met advies en informatie om je te helpen met zoeken naar een passend kinderboek.  Lees meer over ons.

Kinderboeken advies

Vragen of hulp nodig? Stel je vraag via email of WhatsApp

Kinderboeken online kopen webshop webwinkel

Levertijd 1 - 3  werkdagen Als de levertijd afwijkt kun je een indicatie vinden bij het product.

Kinderboek cadeau bestellen

Gratis bezorging vanaf 35 euro. En is het een cadeautje? Wij pakken het gratis voor je in!

 

© 2022 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel