Kinderboeken voor groep 5

Kinderboeken voor groep 5 voor begrijpend lezen. De leeftijd in groep 5 is 8 - 9 jaar. In groep 5 gaan kinderen nog een stapje verder in het begrijpend lezen. Ze lezen het verhaal, en kunnen conclusies trekken uit een verhaal. En kinderen gaan vanaf die leeftijd steeds verder op onderzoek uit om antwoorden te vinden op vragen. Kinderboeken voor groep 5 kunnen ook steeds leerzamer worden, denk bijvoorbeeld aan een boek over wetenschap of de ruimte. Hoe werken bepaalde dingen? Waar een klein kind nog vraagt waarom zonder het antwoord te begrijpen, gaan kinderen op deze leeftijd steeds meer zelf op zoek.

Welk leesniveau hoort bij kinderboeken voor groep 5? 

AVI (Analyse van Individualiseringsvormen) is bedacht om een inschatting te maken van het leesniveau. Neem het niet te strikt, want ieder kind zit op een ander leesniveau. Er is een overlap met de kinderboeken van groep 4, maar uiteindelijk ook met groep 6, dus je kunt daar ook tussen kijken. En kijk vooral naar wat kinderen interesseert en of ze zelf te porren zijn voor een wat makkelijk of juist wat moeilijker verhaal. Welke hobbies hebben ze, en is er een kinderboek wat hier op aansluit? Denk bijvoorbeeld aan kinderboeken over paarden of kinderboeken over voetbal. 

 • AVI M4 = eerste periode groep 5
 • AVI E5 = eind groep 5

Bekijk de selectie kinderboeken die geschikt zijn voor groep 5!

Bekijk ons assortiment kinderboeken dat past bij kinderen van groep 5. We hebben de boeken al een beetje gemixt met boeken uit groep 4 en groep 6. Kijk of er boeken zijn die aansluiten bij de interesses of hobbies. Zo maak je het lezen nog aantrekkelijker! 

Sorteer op
per pagina
 • Het leven van een Loser 10 - FF offline (HB)- Jeff Kinney
  Het leven van een Loser 10 - FF offline (HB)- Jeff Kinney

  Bram Botermans moet helemaal offline in ff offline, deel 10 van Jeff Kinneys graphicnovelserie Het leven van een Loser.

  € 17,50
 • Alles wat was. Hoe ga je om met afscheid? - Stine Jensen
  Alles wat was. Hoe ga je om met afscheid? - Stine Jensen

  Alles wat was is een prachtig uitgevoerd boek voor jong en oud, met illustraties van Marijke Klompmaker. Stine en zij werkten eerder samen aan Alles wat ik voel. Het grote emotieboek, waar inmiddels ca. 12.000 exemplaren van zijn

  € 18,99
 • Soms als ik een vlinder zie + QR - Boudewijn de Groot, Jaco van der Steen
  Soms als ik een vlinder zie + QR - Boudewijn de Groot, Jaco van der Steen

  De nieuwste liedjes van Boudewijn de Groot en Jaco van der Steen lezen en luisteren als gedichten. Als miniverhalen over de kat Schaduw, de muis en de mediterende uil, de giraf die bang is om zijn nek te breken.

  € 18,99
 • Het dikke dinoboek - Marianne Busser & Ron Schröder
  Het dikke dinoboek - Marianne Busser & Ron Schröder

  Een grappig en leerzaam boek, met daarin heel veel versjes en weetjes over allerlei dino's en andere uitgestorven dieren. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich verbazen over talloze wonderlijke feitjes over deze bijzondere di

  € 19,99
 • Stickeren op nummer - Mijn tropische vriendjes
  Stickeren op nummer - Mijn tropische vriendjes

  Zoek de juiste sticker bij het nummer en plak hem op de plakplaat. Zo laat je langzaam de leuke platen verschijnen!

  € 7,95
 • Kroko-detectives - John Patrick Green
  Kroko-detectives - John Patrick Green

  Een heerlijke grappige graphic novel over twee echte kroko-detectives!

  € 14,99
 • Droompaarden deel 5 Vertrouwen in je paard - Gertrud Jetten
  Droompaarden deel 5 Vertrouwen in je paard - Gertrud Jetten

  Vertrouwen in je paard is het vijfde boek over Emma, die met behulp van paardenbeeldjes naar een andere wereld kan reizen, de wereld van dat pa

  € 12,99
 • De liefste pony - Gertrud Jetten
  De liefste pony - Gertrud Jetten

  Dit nieuwe boek in de serie ‘Manege de Zonnehoeve’ gaat over de brave leerpony Dexter, die erg veel van zijn baasje houdt. Helaas wordt zij, net als al zijn vorige baasjes, te groot voor hem en moet ze Dexter verkopen.

  € 10,99
 • 7+ boek

  Heksje Lilly - En de zeemeermin - Knister
  Heksje Lilly - En de zeemeermin - Knister

  Lilly heeft een aquarium gekregen van de buurvrouw, omdat zij naar het bejaardentehuis is gegaan. Tijdens het voeren van de vissen ontdekt Lilly een klein beeldje van een zeemeermin. Lilly vindt het maar zielig.

  € 9,99
 • 7+ boek

  Heksje Lilly - En de piepkleine Pony- Knister
  Heksje Lilly - En de piepkleine Pony- Knister

  Lilly's broertje Leon is ziek en hij verveelt zich. Wat hij heel graag zou willen is een pony om hem gezelschap te houden. Een echte pony in huis? Dat kan toch helemaal niet!

  € 9,99
 • 7+ boek

  Heksje Lilly - Wat een Beestenboel - Knister
  Heksje Lilly - Wat een Beestenboel - Knister

  Lilly en haar broertje Leon moeten op Rudi passen, het kleine teckeltje van de buurvrouw. Leon is helemaal weg van het hondje en wil hem het liefst de hele tijd voor zichzelf.

  € 9,99
 • Wat Mick zag - speurboek - Lars Deltrap
  Wat Mick zag - speurboek - Lars Deltrap

  Mick en Hannah gaan een weekend logeren in de Ardennen. Het hotel dat mama en papa hebben uitgezocht is niet zo modern als ze hadden verwacht. Het is er ook een beetje geheimzinnig. Tenminste, dat vindt Mick.

  € 17,99
 • Sjakie en de grote glazen lift - Roald Dahl
  Sjakie en de grote glazen lift - Roald Dahl

  Sjakie en de grote glazen lift begint waar Sjakie en de chocoladefabriek ophoudt: in meneer Wonkas grote glazen lift. Een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van Quentin Blake.

  € 17,99
 • Matilda - Roald Dahl
  Matilda - Roald Dahl

  Matilda is briljant. Ze kan geweldig goed leren. Toen ze anderhalf was kon Matilda al praten als een volwassene, met 3 jaar kon ze lezen, en al voor ze 5 was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers.

  € 17,99
 • Introductieprijs

  De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen - cadeau-editie
  De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen - cadeau-editie

  Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet!

  € 24,99 € 19,99
Sorteer op
per pagina
© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel