Kinderboeken voor groep 4

Kinderboeken voor groep 4 voor begrijpend lezen. De leeftijd in groep 4 is 6 a 8 jaar. In groep 4 gaan kinderen werken aan begrijpend lezen. Ze lezen niet alleen het verhaal, maar beginnen ook te begrijpen waar het verhaal over gaat en wat de boodschap is in het verhaal. Maar in groep 4 is dit natuurlijk nog maar het begin, het start met de eigen fantasie en het inleven in de hoofdpersonen.  

Welk leesniveau hoort bij kinderboeken voor groep 4? 

AVI (Analyse van Individualiseringsvormen) is bedacht om een inschatting te maken van het leesniveau. Na de start in groep 3 gaan kinderen naar het volgende leesniveau. Dit is uiteraard een inschatting om kinderboeken een beetje af te stemmen op wat er ongeveer verwacht kan worden. Neem het niet te strikt!​

  • AVI E3 = eind groep 3 t/m eerste maanden groep 4
  • AVI M4 = midden groep 4 met een overlap naar groep 5

Bekijk de selectie kinderboeken die geschikt zijn voor groep 4!

Bekijk hier ons assortiment kinderboeken dat past bij kinderen van groep 4. Beetje bij beetje kun je steeds iets moeilijkere verhalen leren lezen. Deze kinderboeken overlappen een stukje met eind groep 3 en begin groep 5. De leesniveau's zijn een globale inschatting. Het is natuurlijk niet erg als een kind nog een boek leest uit het assortiment van groep 3. Voor kinderen die weer wat verder zijn kun je ook kijken naar kinderboeken uit groep 5. Het is dus helemaal persoonlijk, kijk vooral naar de interesses om het lezen leuk te maken! En anders kun je altijd nog een stukje voor- of meelezen. 

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina
© 2022 - 2023 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel