Kinderboeken voor groep 2

Kinderboeken groep 2 zijn eigenlijk voornamelijk voorleesboeken. De leeftijd in groep 2 is 5 a 6 jaar. In deze fase is voorlezen belangrijk als vroege start voor het zelfstandig leren lezen. Het begint met het meedoen, herkennen en schrijven van de eerste cijfers en letters, en interactief tussen de voorlezer en het kind.

Woordenschat opbouwen

In groep 2 kent een kind ongeveer 7000 woorden. Ongeveer de helft hiervan wordt ook daadwerkelijk gebruikt tijdens het praten. Met voorlezen leer je kinderen steeds meer woorden aan. Er ontstaat meer interactie, het kind praat steeds meer mee en je krijgt steeds meer gesprekken. Soms lig je in een deuk om welke woorden ze ineens kennen! 

Welk leesniveau hoort bij kinderboeken voor groep 2? 

AVI (Analyse van Individualiseringsvormen) is bedacht om een inschatting te maken van het leesniveau. Dit begint bij AVI start (in groep 3). Hier beginnen kinderen echt met het zelfstandig leren lezen. 

In groep 2 is er nog geen specifiek AVI leesniveau. Het begint met het kijken naar plaatjes, het luisteren naar verhalen en meepraten met het verhaal. In groep 2 ontstaat er steeds meer interactie en de ontwikkeling van de woordenschat. Dit is de basis voor groep 3 en het zelfstandig leren lezen. 

Welke kinderboeken zijn geschikt zijn voor groep 2?

Bekijk hier ons assortiment kinderboeken dat past bij kinderen van groep 2. Het zijn dus met name voorleesboeken. Het zijn grappige interactieve verhalen waarmee je voorleest om nieuwe woorden aan te leren, nieuwe dingen te leren, de eerste letters en cijfers te herkennen en interactief mee te doen met het verhaal.

Sorteer op
per pagina
Sorteer op
per pagina

Waarom Kinderboekenland?

Webwinkelkeur Kinderboekenland

Wij zijn aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur. 

Over Kinderboekenland

Een webshop vol met advies en informatie om je te helpen met zoeken naar een passend kinderboek.  Lees meer over ons.

Kinderboeken advies

Vragen of hulp nodig? Stel je vraag via email of WhatsApp

Kinderboeken online kopen webshop webwinkel

Levertijd 1 - 3  werkdagen Als de levertijd afwijkt kun je een indicatie vinden bij het product.

Kinderboek cadeau bestellen

Gratis bezorging vanaf 35 euro. En is het een cadeautje? Wij pakken het gratis voor je in!

 

© 2022 Kinderboekenland.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel